Canvas zeilen en ander canvaswerk

UK De Vries Sails staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige canvaswerk, rolfokhoezen, rocon, wintertent of zeilhuik. Al onze producten zijn mooi vormgegeven en perfect afgewerkt.

Van rolfokhoes tot sprayhood

Wij durven met zekerheid te zeggen dat u het verschil tussen ons werk en dat van andere zeilmakerijen zult zien als u door de haven loopt. De goede prijs-kwaliteitsverhouding van onze producten is uitzonderlijk.


Ook in onze vestiging in Enkhuizen maken we onder meer buiskappen, tenten en hoezen. Heeft u interesse in onze producten of wilt u graag meer weten? Neem dan contact op met UK De Vries Sails door te bellen met 0228-32 14 85, of vul het contactformulier op deze site in.

Sprayhood & achtertent

Zeilen in de regen: de een vindt het leuk, de ander doet het liever niet. Een sprayhood of achtertent biedt beschutting tijdens het zeilen, maar natuurlijk ook in de haven als u stilligt.


De sprayhoods die door UK De Vries Sails in Enkhuizen gemaakt worden zijn mooi, goed afgewerkt en complimenteren uw boot. Ze worden standaard gemaakt met drie vensters, een neerklapbaar rvs-frame en een grijpstrook op de achterrand. De sprayhoods zijn leverbaar in diverse materialen en kleuren. Wilt u uw sprayhood laten voorzien van een grijpbeugel of met leer laten bekleden? Bent u op zoek naar een sprayhoodverlenging of een achtertent voor meer leefruimte bij slecht weer? Er is meer mogelijk dan u denkt. Neem contact op.

Rolfokhoes / rocon

Rolfokhoes

Bent u elk seizoen toe aan een nieuwe rolfokhoes? Niet als u een hoes door UK De Vries Sails in Enkhuizen laat maken. Onze rolfokbeschermhoes werkt écht. Geen geklungel meer. De hoes is makkelijk in gebruik en beschermt uw rolgenua als geen ander.


De rocon van UK De Vries Sails Enkhuizen werkt als de beste. Waarom deze wel en andere niet?

Niets wordt afgeklemd

Wij maken de rocon zonder doorlopende kruislijnen, maar met een centrale spanband waaraan aparte spanlijntjes gemonteerd zijn. Hierdoor wordt niets afgeklemd.

100% polyester

De rocon is gemaakt van canvas. Indien mogelijk gebruiken we hetzelfde canvas als op de rest van uw boot gebruikt is. Zo krijgt u een mooie eenheid. In veel gevallen wordt Swela 37+ of Swela Ocean gebruikt. Een 100% polyester product dat uv-bestendig en waterafstotend is.

Leverbaar in een bijpassende kleur

Het ‘rocon-doek’ is verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat u altijd een kleur vindt die bij uw boot past.

Zeilhuiken

Het is van essentieel belang om uw opgedoekt grootzeil goed te beschermen. UK De Vries Sails in Enkhuizen levert zeilhuiken van uv- en weerbestendig canvas (Swela 37+) in verschillende kleuren.

Wilt u uw oude huik laten vervangen? Wij kunnen de oude huik als model gebruiken.
Onze huiken worden standaard afgewerkt met:


  • Een ritssluiting aan de voorkant
  • Sluitingkraag: webbingbanden met steekgespen (verstelbaar)
  • Sluiting onder: webbingbanden met steekgespen (verstelbaar)


Bootnaam of het zeilnummer op de huik aan laten brengen? Ook dat is mogelijk.

Huikmodellen

Standaard plat model


Het platte model is voor grootzeilen met een touw-voorlijk (zonder leuvers) die u op de giek opdoekt of tegen de giek bindt.

Standaard oplopend model


Het oplopende model huik is voor grootzeilen met leuvers aan het voorlijk. De leuvers blijven bij opgedoekt zeil in de zeilgroef.


Geïntegreerd model


Het geïntegreerde ‘main drop’-systeem is een combinatie van zeilhuik en lazy jacks. Bij deze huikvorm wordt de huik bevestigd tegen de zijkanten van de giek, of aan het onderlijk van het zeil. In het laatste geval wordt de huik door de lazy jacks omhooggehouden. Bij deze huik wordt een los kraaggedeelte geleverd.

Wintertent

Bescherm uw boot of schip in de winter tegen weersinvloeden zoals vorst en hagel met een wintertent.


Wintertent type 1


Staande mast over de scepters tot voorbij de schuurlijst.


Wintertent type 2


Staande mast opspannen naar voetrail met uitsparingen voor de scepters.


Wintertent type 3


Met liggende mast opspannen naar voetrail met uitsparingen voor de scepters.


Nadat de wintertent gemaakt is plaatsen we deze voor u. Na de eerste winter kunt u de wintertent zelf afhalen en bij ons bezorgen. Eventuele, in de winter opgelopen schade repareren wij in het eerste jaar kosteloos voor u - dat valt onder de garantie. Waar laat u de tent na de winter? Daar krijgt u van ons de tijd voor om over na te denken. De eerste zomer slaan we de tent gratis voor u op.
Vraag uw offerte aan door te bellen naar 0228-32 14 85 of door het contactformulier in te vullen.

Vraag uw offerte aan