Jachtzeilen in verschillende uitvoeringen

Er bestaan veel verschillende zeilliefhebbers. Houdt u van een rondje over de plas of zeilt u het liefst mee in wedstrijden? Voor iedere zeiler hebben wij het juiste zeil. Bij UK De Vries Sails in Enkhuizen krijgt u goed advies over jachtzeilen voor gegarandeerd zeilplezier.

Toerzeilen, wedstrijdzeilen en meer

Iedere zeiler en elke boot is anders. Daarom laten we uw zeil speciaal naar uw wens maken. Advies nodig? Of kunt u niet kiezen uit de verschillende materialen en snitten? Laat u adviseren!


De zeilexperts bij UK De Vries Sails geven graag antwoord op uw vragen.


Op deze pagina beschrijven we verschillende toer- en wedstrijdzeilen, maar er is meer mogelijk dan we hier noemen! U vindt bij ons zeker een zeil dat bij uw zeilstijl past.


Of het nu een toerzeil of wedstrijdzeil betreft, onze zeilen zijn betrouwbaar, snel en betaalbaar. Daarbij gaan ze ook lang mee. Bij UK De Vries Sails in Enkhuizen krijgt u veel zeilplezier én waar voor uw geld.

Canvas producten

Toerzeilen

Gebruikt u – zoals velen – uw boot hoofdzakelijk om mee te toerzeilen? UK De Vries Sails uit Enkhuizen levert voornamelijk toerzeilen. Wij zijn gespecialiseerd in de vervaardiging van snelle en betrouwbare toerzeilen. Hierbij kijken wij naar uw manier van zeilen en welke stijl bij uw boot past.

Nu zult u misschien denken: 'Maar bij toerzeilen hoeft u toch helemaal niet snel te zijn?' Toch is toerzeilen vaak ook een wedstrijdje met de omliggende schepen. Goed vormgegeven en geconstrueerde zeilen betekenen niet alleen winst in wedstrijden. Goed ontworpen zeilen presteren beter door een goede lift-weerstandverhouding: meer voorwaarts vermogen en minder helling. Onze zeilen zijn lichter, gemakkelijker in gebruik en behouden hun vorm over een breed windsterktegebied. Vanzelfsprekend zijn dit zaken die voor een zeiler belangrijk zijn.

Wedstrijdzeilen

Onze materialen, zeilvormen en constructietechnieken testen wij graag uit tijdens wedstrijden. Hierdoor weten we wat werkt, en wat niet. Een goed wedstrijdzeil geeft u naast snelheid ook een goed gevoel. Dit zijn twee hele belangrijke elementen binnen het wedstrijdzeilen. Al onze wedstrijdzeilen zijn goed trimbaar en makkelijk in gebruik.


Voordat we uw wedstrijdzeil laten maken, nemen we de maten en eigenschappen van uw boot op. Onder meer de zeilmaten, mastbuiging, voorstagspanning, lengtes en posities van de zalingen en deklayout staan aan de basis van een zeilontwerp.


Met behulp van computerprogramma’s geven we onze zeilen vorm en analyseren we de aerodynamica en techniek. Wij maken alleen gebruik van de nieuwste technische middelen en de beste materialen. Doordat we onderdeel uitmaken van UK Sailmakers doen we mee met de ontwikkelingen en nieuwste technieken op internationaal zeilgebied.

Spinnakers en gennakers

Wij hebben een groot aanbod symmetrische en asymmetrische spinnakers voor wedstrijdzeilers. Van de heavy runner tot de light vmg, van de diep te varen AS code-4 tot de vlakke code-0. Onze spinnakers worden gemaakt van het beste spinnakerdoek dat verkrijgbaar is.


Voor de toerzeiler is er de asymmetrische toerspinnaker/gennaker: zeer effectief op de ruimere koersen, een stabiele, rustige karakteristiek en eenvoudig te trimmen.


In combinatie met de Stripper is het zetten en bergen van het zeil een fluitje van een cent en door één persoon gemakkelijk te doen.

Code-0

Dit type zeil is een kruising tussen een genua en een asymmetrische spinnaker en wordt gebruikt op de hogere koersen in licht weer. Oorspronkelijke was de Code-0 een rating-truc voor boten die werden gemeten met niet overlappende voorzeilen. Het zeil werd gemaakt dat het kon fungeren als een reaching genua maar telde als een smalle vlakke asymmetrische spinnaker.

In samenspraak met een tuigerij kunnen wij een gehele "Code-0 set" voor u verzorgen. Inclusief furler, anti-torsielijn en boegspriet.